Appeltaart
Bevat geen: koemelk, kippenei, soja, noten
Ingrediënten
300 gram zelfrijzend bakmeel
Mespuntje zout
200 gram koude margarine zonder melkbestanddelen of soja, kleingesneden
150 gram witte basterdsuiker
Voor de vulling:
5 zoetzure appels (ca. 1 kg)
Citroenrasp (kan weggelaten worden)
Bruine basterdsuiker
Kaneel (kan weggelaten worden)
Bereiding
Kneed bloem, zout, basterdsuiker en margarine tot een samenhangend deeg. Laat de deegbal in plasticfolie een uur opstijven in de koelkast.
Schil intussen de appels en snijd ze in kleine stukjes. Roer ze door met wat bruine basterdsuiker, kaneel en citroenrasp naar smaak.
Verwarm de over voor op 200 ˚C. Vet een springvorm van 26 of 28 cm. In en druk 2/3 van het deeg op de bodem uit. Vorm van de helft van het resterende deeg rolletjes en maak daarmee de rand. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol de rest van het deeg dun uit en maak er repen van. Leg deze in een ruitpatroon op de vulling.
Bak de taart in 60 minuten gaar.
Variatie:
Voeg 50 gram rozijnen toe aan het appelmengsel.