Luiers


#1

We hebben weleens topis over luiers en luieruitslag. nu wil ik wel eens weten wat voor een (huis) merken er het meest door jullie worden gebruikt.


#2

leuke topic


#3

hallo, ik heb een tijd pampers gebruikt voor mijn zoontje, maar die vond ik niet prettig dus ben ik overgestapt op de luiers van kruidvat en deze bevallen prima.Ze rekken meer op de rug dus minder kans op lekkage


#4

Wij gebruiken de Bumblies en daar zijn we bijzonder tevreden over. We kopen ze bij de plusmarkt. Volgens mij zijn ze ook verkrijgbaar bij de Jan Linders.


#5

ik gebruik nu pampers ik heb ook een tijdje huggies en kruitvat geprobeerd maar dat vonden we niet zo een succes dus terug naar pampers en dat gaat prima erg tevreden


#6

Zelf ben ik weg van huggies! Zo zacht en comfortabel en na een nacht zeer droog vergeleken bij huismerken (die ik ook gebruik)


#7

Zelf ben ik weg van huggies! Zo zacht en comfortabel en na een nacht zeer droog vergeleken bij huismerken (die ik ook gebruik)


#8

Goedendag allemaal, wij gebruiken pampers en kruitvat luiers, ook hebben we al de broekjes van trekpleister gehad en we moeten zeggen dat de laatste 2 goed zijn. Pampers staan al bekent om de kwaliteit. groetjes nathalie11


#9


De luiers van de Trekpleister zitten mij als gegoten. En ze zijn niet duur volgens mijn ouders...


#10

We gebrukte voor onze eerste dochter altijd pampers omdat die uitrekbare plakkers had. De andere merken gleden van haar billen…die ze niet had hahaha. Nu gebruiken we voor onze tweede dochter de da merk. Aangezien zij wel billen heeft blijven die wel zitten. Ik vind alle merken goed zolang er geen plastic buitenlaagje om heen zit. En er zit ook verschil in of je een zoon of dochter hebt. Als wij een zoontje ooit krijgen dan zal er waarschijnlijk pampers in huis komen. Die zijn toch vaker wat absorberender vind ik. 


#11

Op de vraag welk merk luiers, kan ik zeggen dat ik alleen wegwerpluiers heb gebruikt als ik ergens buitenshuis naar toe ging.

Als oud kraamverzorgster wist ik dat er een hele berg voordeel zit aan stoffen luiers. Behalve dat ze goedkoper zijn en de afvalberg niet veel groter maken moet ik er ook op wijzen dat de kinderen op die manier veel sneller zindelijk zijn. Zelfs kleine kinderen vinden het niet prettig om in hun eigen viezigheid rond te lopen en als je luiers gebruikt die dat gevoel bij de kinderen wegnemen, zullen de kinderen ook veel minder de moeite doen om snel zindelijk te worden. Tegenwoordig hoeft men de luiers niet te vouwen want je hebt ook stoffen luiers in pamper model

Een nadeel is natuurlijk wel de extra was, maar zeg eens eerlijk, draait dat ding bij jullie niet ook dagelijks.

Tip, gebruik je stoffen luiers, doe dan een scheutje dettol in het luieremmertje met water. Het ontsmet en weekt de luiers als voor.

Groetjes Sylvia Braun


#12

Wij gebruiken hier kruidvat luiers en als er een leukere aanbieding is pampers.  Hughies lekte bij mijn kinderen altijd ondingen bij de beentjes te wijdt en van de luiers van de Aldi kreeg mijn eerste kindje uitslag en heb ik bij de volgende niet meer geprobeerd. laatst had ik luiers van de Super de Boer en die waren ook goed, en die van Etos zijn ook goed.  Mijn zus heeft katoenen luiers gebruikt maar zoveel millieu vriendelijker zijn die niet denk aan uitspoelen in water vaak zit er toch nog een inleg doekje in die je weg gooit en de extra wasjes denk aan stroom en waspoeder misschien ook nog wel de wasdroger.   Het is dus niet goedkoper of je moet die katoene luiers voor meerdere kinderen gebruiken want ze zijn duur  in aanschaf


#13

Ik heb altijd Etos luiers, want die zijn mooi ruim om de middel heen. Andere gewone luiers zijn juist te smal om het vast te maken.
Pampers vind ik natuurlijk nog altijd de beste en fijnste luier, maar helaas te prijzig en als ze in de aanbieding zijn dan zijn ze vaak nog te duur in aanschaf en is de Etos luier in verhouding goedkoper.
Tja, wij hebben het echt niet breed en draaien elk dubbeltje op zijn kant. En 2 kids in de luiers is wel ping ping ping.