Zwemmen


#1

Ik,Ricky vraag me af vanaf welke leeftijd jullie je kinderen willen/hebben leren zwemmen.


#2

Kinderen kan je het best leren zwemmen vanaf 4,5. Op deze leeftijd zijn ze er rijp voor en zullen ze het ook het snelst oppakken. Eerst een nieuwe school en een heel nieuwe omgeving en daarna pas dus het leren zwemmen!

Groetjes,

danielle


#3

In het bad waar ik lesgeef is de leeftijd voor het starten met de zwemles minimaal 5 jaar. Er worden wel uitzonderingen gemaakt voor kinderen die bij ons ouder en kind zwemmen hebben gevolgd, deze kinderen kunnen mits ze daar aan toe zijn met 4 jaar al beginnen. Wel leggen we de ouders uit dat een kind van 4 hoe watervrij dan ook langer over een a-diploma zal doen dan een wat ouder kind. Ik denk dat je een jong kind best de zwemslagen aan kunt leren, maar zoals ik las op de site van Benno gebruiken wij dan ook een ander systeem namelijk wel met drijfmiddelen.

Maar goed een kidn van 4 kan zijn a-diploma halen, maar als er dan vervolgens niet meer gezwommen wordt zal het een half jaar later zinken als een baksteen. Het zwemmen moet gewoon bijgehouden worden, helemaal bij de kleintjes 1 maal per week gewoon lekker zwemmen en voor het spelen een baantje buik en een baantje rug om de slagen erin te houden en het is n og leuk ook. Al denk ik dat ouders die de moeite nemen om met hun baby/peuter elke week te gaan ouder en kind zwemmen ook echt het zwemmen na het diplom abij zullen houden en zo hoort het ook.

Mijn dochter had haar a-diploma voordat ze 5 werd, maar heeft nu net pas haar B gehaald en nu is ze al bijna 6, een A- diploma vind ik dan ook geen garantie om te zeggen dat je kind kan zwemmen.

Veel zwemplezier nog allemaal!


#4

Ik heb een kleine waterrat en vanaf 6 maanden is er een soort van babyzwemmen.

Bianca


#5

Ik weet het, ik doe zelf ook aan ouder/kind zwemmen. Die van mij is ook zo’n waterrat. Maar ik vroeg me af hoe andere ouders daarover denken.


#6

HAHAHAHAHA wij hebben ook zo`n heerlijke waterrat. Evianne is gaan zwemmen toen ze een maand of 5 was. Ze is absoluut niet bang voor water. ( kan ook nadelig zijn, daar ze er ook zomaar in springen ) De bedoeling van babyzwemmen is dat kinder er niet van schrikken als ze onverhoopt te water raken. Die schrikreactie leid vaak juist tot verdrinking. Met Evianne moeten we een baantje zwemmen en dan aan de kant is het de bedoeling dat ze de kant pakt en er zelf ook opklimt. Ook leert ze er om zich op de rug te draaien omdat ze dan immers makkelijker lucht krijgt en om van onder water weer naar boven te komen . Dit is echter allemaal wel goed gedaan hoor, maar wel in een schoon bad met lekker warm water. Dat is natuurlijk in een vijver of zo niet . Het blijft evengoed dus oppassen !


#7

Ik was eerst met Quinty gaan zwemmen toen ze 5 maanden was, maar dat was geen succes.

Ze vond het veel te druk allemaal.

We zijn naar Landal Green Parcs geweest en als het rustig was gingen wij lekker zwemmen en dat vond ze heerlijk.

Met 7 maanden ben ik op een andere babygroep gegaan en nou vind ze het helemaal geweldig. Het is een echte waterrat.



#8

Het is jammer dat er voor het stemmen de mogelijkheid 4 ,5 en 6 jaar is overgeslagen. Mijn mening staat vast en is duidelijk onderbouwd.

Kijk maar bij: tips en advies

Groetjes, Benno


#9

hallo ouders,

Ik zwem zelf met mijn zoontje vanaf 10 weken en merk dat hij het erg leuk vind en het is ook erg leerzaam ze leren hoe ze boven water kunnen komen en op spelende wijze om te moeten gaan met grote water oppervlakte als hij op welke manier ook kopje onder gaat in bad raakt hij niet meteen in paniek en probeerd zelf boven water te komen ook dit leren ze allemaal tijdens baby zwemmen het is erg leerzaam voor bijde partijen en ook erg gezellig een half uurtje met je kindje alleen bezig te zijn ik raad het iedereen aan om eens een kijkje en een les te proberen en kijken wat je er van vind