Gezocht: kinderen om mee te doen aan onderzoek Universiteit Utrecht


#1

Ik ben op zoek naar kinderen om mee te doen aan een onderzoek naar voorbereidende rekenvaardigheden, exploratiegedrag en motorische ontwikkeling.

Baby’s kunnen rekenen! Nee, ze kunnen natuurlijk geen sommen maken. Maar jonge kinderen kunnen al wel veel vaardigheden leren die voorlopers van het latere rekenen zijn, zoals het leggen van een link tussen hoeveelheden en ruimte. Het is echter nog niet bekend hoe deze vaardigheden zich precies ontwikkelen. Een nieuw onderzoek van de Universiteit Utrecht richt zich op het vinden van antwoorden op deze vraag. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen gebruikt worden voor de bevordering van het leren van (voorbereidende) rekenvaardigheden.

Ik ben op zoek naar kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar om mee te doen aan dit onderzoek. De kinderen zullen spelenderwijs een aantal testjes doen die exploratiegedrag, ruimtelijk inzicht en voorbereidende rekenvaardigheden in kaart brengen. Daarnaast zal de ouders gevraagd worden een aantal vragenlijsten in te vullen. Het afnemen van de testjes vindt plaats in het Babylab Labyrint bij de Universiteit Utrecht (waarvoor u reiskostenvergoeding krijgt). Als dank voor de deelname zal uw kind na afloop een klein cadeautje krijgen.

Voor aanmelding vraag ik u de volgende gegevens door te geven:

• Naam ouder(s); • Naam kind; • Geboortedatum kind; • Adres; •Telefoonnummer; • E-mailadres

Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

U wordt ook van harte aangemoedigd om deze oproep door te geven aan mensen in uw omgeving die mogelijk ook mee willen doen aan het onderzoek.

Voor vragen kunt u altijd contact met mij opnemen.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Jaccoline van ’t Noordende, MSc.

Universiteit Utrecht

Postadres: Postbus 80140, 3508 TC, Utrecht

E-mail: J.E.vantNoordende@uu.nl

Tel.: 030-2534349