en ik nam mee....

Omdat er vaak onduidelijkheid bestaat over wat wél en wat niét kan op Ikkeben hebben we één en ander samengevat.


Op mijn 17e kwam ik erachter dat ik zwanger was. Lees maar gauw het verhaal, dan zul je zien dat niets onmogelijk is!

Liefs ellen


Op de verjaardag van haar zus Sofie op 16 juni 2010 is geboren onze prachtige Emily.


Brumtaart voor Kaspers 2e verjaardag

Het was weer reuze gezellig! Wat hebben wij ons prima vermaakt.

Hallo tienermoeders,

Ik ben een onderzoek begonnen over aangeboden tienermoederzorg versus
gewensde tienermoederzorg.

Sofie en Victor denken dat ik een foto van ze wil maken maar ondertussen film ik ze.

Mooie foto's van Sofie van 0 tot bijna 7 maanden

Welkom bezoeker!

Ikkeben:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?

Nieuws

(March 9, 2005)

Peuters niet te veel kunstmatige suikers geven

Bron: nu.nl
Uitgegeven: 9 maart 2005 11:09 

DEN HAAG - Twee glazen suikervrije frisdrank en een beker yoghurtdrink per dag zijn niet goed voor jonge kinderen. Ze krijgen op die manier te veel van de kunstmatige zoetstof cyclamaat binnen. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor de kunstmatige suikers, speciaal wanneer die aan kinderen onder de vier jaar oud worden gegeven.

De kunstmatige suikers zijn in opmars in levensmiddelen. In allerlei producten - van toetjes en (suikervrije) frisdrank tot vitaminepillen en peutertandpasta - komen zoetmakers als cyclamaat, sacharine of aspartaam steeds vaker voor.

De meeste producten (96 procent) bevatten op zichzelf minder zoetstof dan het wettelijk vastgestelde maximum. Wie per dag grote hoeveelheden of een aantal verschillende producten verorbert, kan echter wel meer binnenkrijgen dan goed voor hem of haar is. De VWA waarschuwde woensdag dat dat gevaar vooral voor jonge kinderen op de loer ligt.

Zoetmakers

Onbekend is nog wat de gevolgen zijn wanneer jonge kinderen regelmatig teveel zoetmakers binnen krijgen. Niettemin zijn de kunstmatige suikers niet toegestaan in producten als zuigelingenvoeding en koekjes die speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn. Voor peutertandpasta geldt dat verbod overigens niet. Volgens een VWA-woordvoerster zijn de hoeveelheden zoetstof hierin zo klein dat mensen zich daar "geen zorgen" over hoeven maken.

Vanwege de strijd tegen overgewicht verwacht de inspectiedienst dat de kunstmatige zoetmakers steeds meer de natuurlijke suikers zullen vervangen.

(March 3, 2005)

Ruim helft rokende vrouwen stopt niet bij zwangerschap

Uitgegeven: 3 maart 2005 10:51

AMSTERDAM - Ruim de helft van vrouwen die roken, doet dat nog steeds als ze voor hun zwangerschap voor het eerst bij een verloskundige komen. Toch was 84 procent van de rooksters van plan te stoppen als ze zwanger worden. Dat blijkt uit een onderzoek van KWF Kankerbestrijding dat donderdag is gepubliceerd.

De organisatie begint donderdag met de campagne Rookvrij zwanger. Vrouwen die roken, worden minder snel zwanger en lopen een hoger risico op een te vroege geboorte van hun kind. Deze baby's wegen bij geboorte gemiddeld 200 gram minder dan de kinderen van niet-rokende moeders.

Verder hebben baby's van rokers een grotere kans op wiegendood en afwijkingen als een hazenlip of klompvoetje. Ze zijn ook vatbaarder voor astma, bronchitis en darmstoornissen.

KWF Kankerbestrijding biedt zwangere rokers het hulppakket 'Stoppen voor twee' aan. Uit cijfers uit 2003 blijkt dat bijna eenderde van de vrouwen tussen 20 en 34 jaar rookt.

(February 10, 2005)

Voor het opvoedkundige programma "Bij ons thuis" van Teleac, zijn we op zoek naar ouders met een kindje dat heel lastig inslaapt. De aanleiding hiervoor is een landelijk slaapsymposium dat op 24 februari zal worden gehouden. Daar zal naar voren komen dat maar liefst 20 % van de ouders kampen met een kind dat moeilijk in- of doorslaapt. Wij willen op dit onderwerp in ons programma wat dieper ingaan. Hiervoor zijn we op zoek naar ouders die we kunnen interviewen over hun  wanhoop/ uitputtingsslag, wat ze allemaal al geprobeerd hebben en waaraan zij denken dat het ligt. In de studio praten wij verder met een deskundige Mevr. Margreet de Ruiter/ Jose Sagasser (beide klinisch pedagoog en mevr. de Ruiter stafarts bij de GG & GD Nijmegen) die een aantal tips zal geven op inslaapgebied. Het item zal in zijn totaliteit een minuut op 6 á 7 duren (waarvan het item 3 1/2 minuut en het studiogesprek een minuut op 4). Mocht u zich herkennen en aan dit item willen meewerken zou u dan zo snel mogelijk, het liefst voor vrijdagmiddag 11 februari, met mij contact op willen nemen op onderstaand telefoonnummer.

Met vriendelijke groeten,

Anouk van Wechem
redacteur Bij ons Thuis
Teleac/not
035- 6293160
anouk.van.wechem@teleacnot.nl
www.teleacnot.nl/bijonsthuis

(February 1, 2005)

 

Villa Achterwerk (VPRO) zoekt meiden en jongens

tussen de 8 en 14 jaar voor een nieuw

televisieprogramma.

 

Ben jij op het eerste gezicht misschien anders dan anders?

Niet heel gewoon, maar uitzonderlijk?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

 

(January 14, 2005)

UITNODIGING !!

Opnames KRO tv-programma ‘Wat Zou Jij Doen?’

Binnenkort start de KRO met tv-opnames voor het programma “Wat Zou Jij Doen”. Hierin gaat presentatrice Karin de Groot in discussie met gasten, deskundigen en misschien wel ú, over prangende vragen die gaan over opvoeding, ouder-/kindrelatie, onderwijs en actuele onderwerpen die jonge ouders boeien. De KRO hoopt dan ook dat veel ouders bij de opnames aanwezig willen zijn!

Zaterdagavond 29 (19.00-21.30 uur) januari wordt gesproken met deskundigen en ouders die zich afvragen of zij hun kind kunnen helpen door medicatie te geven. Het gaat hierbij onder anderen om kinderen waarbij ADHD is vastgesteld.

Zondag 30 januari (10.30-16.00) worden twee afleveringen opgenomen. De thema’s zijn ‘Grijp ik in als mijn kind gepest wordt?’ en ‘Mijn kind heeft overgewicht, help ik door hem of haar op dieet te zetten?’. U bent ook bij deze opnames van harte welkom. De lunch wordt uiteraard voor u verzorgd!

Wilt u liever niet meepraten maar wel komen kijken en luisteren, natuurlijk bent u dan ook van harte uitgenodigd! Reageert u wel snel want er zijn slechts 75 plaatsen per dag beschikbaar. De opnames vinden plaats in Hilversum. Wanneer u zich aanmeldt via de KRO-Servicelijn krijgt u t.z.t. een bevestigingsbrief met uitgebreidere informatie toegestuurd.

Voor reserveringen kunt u tijdens kantooruren bellen met de KRO Servicelijn: 0900 - 1304 (10 ct/min).

 

(December 22, 2004)
CHICAGO - Een baby'tje dat bij de geboorte niet meer woog dan een blikje cola of een mobieltje mag het ziekenhuis, begin januari verlaten. Volgens haar artsen is Rumaisa het kleinste baby'tje ooit dat is blijven leven. Dat heeft de Hindustan Times dinsdag gemeld.
(December 15, 2004)
AMSTERDAM - Twee Amerikaanse tweelingzussen zijn woensdag beiden bevallen van een tweeling. De tweelingen (jongens) werden een uur na elkaar geboren in een Amerikaans ziekenhuis
(December 14, 2004)CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Burgemeester J. van Doorne van Capelle aan den IJssel heeft een beroep gedaan op minister Donner van Justitie om een einde te maken aan de volgens haar schrijnende situatie van een 12-jarige jongen die sinds vrijdag in een politiecel zit. Volgens Van Doorne (Pvda) moet de jongen zo snel mogelijk gedwongen worden opgenomen in een gesloten jeugdinrichting.

Ook alle betrokken instanties zijn daarvan overtuigd, aldus de burgemeester. Maar ondanks verwoede pogingen een plaats voor de "totaal ontspoorde jongen" te vinden, zit hij nog altijd in de cel in Capelle aan den IJssel. "Een onhoudbare en ongewenste situatie", schrijft Van Doorne in een dinsdagavond verstuurde open brief aan Donner.


Steekwapen

De politie trof de agressieve jongen vorige week schreeuwend op straat aan. Hij had een steekwapen bij zich en een briefje waaruit bleek dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Volgens Van Doorne kwam de jongen vorig jaar voor het eerst in contact met zijn biologische vader, die in Capelle aan den IJssel woont.

Zwervend bestaan

Zijn biologische moeder liet hem daar achter met de belofte hem weer op te komen halen. Maar ze hield zich daar niet aan. Het gedrag van de jongen verslechterde daardoor zo dat hij niet meer in het gezin en ook niet meer op school was te handhaven, aldus de burgemeester. De jongen leidde de laatste tijd een min of meer zwervend bestaan.

Instanties op landelijk niveau, waaronder ook het ministerie van Justitie, zijn volgens Van Doorne op de hoogte van de situatie van de jongen. Maar van een oplossing - plaatsing in een gesloten jeugdinrichting - is nog geen sprake.

Politiecel

"Ik ben van mening dat er voor een 12-jarige toch altijd een plek behoort te zijn die beter is dan een politiecel. In een beschaafd land als het onze mag het nooit zo zijn dat de huidige situatie, waarin deze jongen nu verkeert, tot een acceptabele wordt", schrijft Van Doorne.

Het ministerie van Justitie is bekend met de situatie van de jongen en zal alles op alles zetten om zo snel mogelijk een oplossing te vinden, zei een woordvoerder in een reactie.
(December 9, 2004)
ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam gaat proberen de man die door het hof is veroordeeld voor de moord op het Schiedamse meisje Nienke Kleiss, vrij te krijgen. Nieuw DNA-onderzoek wijst uit dat niet de veroordeelde C.B., maar een 25-jarige man uit Hoek van Holland verantwoordelijk zou zijn voor de moord op het 10-jarig meisje en de mishandeling van haar vriendje Maikel op 22 juni 2000.
(December 9, 2004)

Uitgegeven: 8 december 2004 13:35

LONDEN - Een groep Britse kinderen dacht een droomreis te gaan maken, naar Lapland om de kerstman te ontmoeten. Ze reisden duizenden kilometers, maar de bebaarde kindervriend kregen ze niet te zien, door een misrekening van de reisorganisatie. Dat berichtten Britse media woensdag.
1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-240 | 241-250 | 251-260 | 261-268