Suiker in Olvarit!


#1

Hallo allemaal,

Het volgende vind ik erg belangrijk om even te melden.
Ik weet niet of iedereen hier al van op de hoogte is, zo niet,
wisten jullie dat er in 1 potje olvarit 6 klontjes suiker zitten!!!
En suiker is erg slecht voor je kleintje en hij heeft het ook helemaal niet nodig.
Kinderen kunnen er zelfs heel erg druk van worden.

Ik schrok me rot toen ik dit hoorde, ik was gelukkig nog niet begonnen met vaste voeding, dus mijn zoontje krijgt nu vers gemaakt of van de reform.
Ook krijgt hij biologische flesvoeding want ook in Nutrilon en Friso schijnen stoffen te zitten die niet het beste zijn voor je kleintje.
Hier weet ik niet het fijne van, maar ik ben gewoon voor de zekerheid Biobim Lac gaan geven.
Wat ik wel heb gemerkt is dat mijn mannetje van Nutrilon pukkeltjes kreeg en harde ontlasting, toen ik over was gestapt naar Biobim gingen de pukkeltjes weg en na 1,5 week was hij ook van zijn harde ontlasting af!!!
Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat de pukkeltjes door de voeding kwamen, hadden ook de hormonen kunnen zijn die nog in zijn lijfje zaten, maar de ontlasting is daar zeker van opgeknapt.

Tegenwoordig worden er zo veel dingen aan voeding toegevoegd die slecht zijn voor de mens zoals smaakversterkers, maar dat ze dingen aan babyvoeding toevoegen die niet goed zijn dat vind ik echt heel erg!!!

Ik weet niet of jullie hier iets mee kunnen of willen, maar ik wilde het toch graag even kwijt!

Stella van Es


#2

stella van wie heb jij dat gehoord dan?


#3

heb even geinformeerd maar dit klopt echt niet

Olvarit
Al sinds 1946 is Olvarit in Nederland het meest bekende en vertrouwde merk op het gebied van kindervoeding. Door de jarenlange ervaring en kennis is Olvarit de specialist op het gebied van maaltijden, fruit en sappen voor kinderen tussen 4 maanden en 3 jaar.
Overal waar baby’s en kinderen opgroeien, draagt Olvarit zijn steentje bij aan een optimale ontwikkeling. Met meer dan 100 soorten maaltijden, fruithapjes en sappen biedt Olvarit keuze te over. De voeding is in samenwerking met voedingskundigen ontwikkeld en volledig afgestemd op de ontwikkeling van een kind. De maaltijden bevatten een optimale hoeveelheid aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Daarnaast biedt Olvarit met dit ruime assortiment optimale mogelijkheden voor variatie.

De ingrediënten en de bereiding van Olvarit moeten aan de allerhoogste eisen voldoen. Daarom werkt Nutricia alleen met zorgvuldig geselecteerde boeren die volgens de richtlijnen van Nutricia werken. Groenten en fruit worden zo snel mogelijk bereid, zodat vitamines en mineralen optimaal bewaard blijven. In overeenstemming met advies van deskundigen wordt er geen zout toegevoegd aan de maaltijden tot 12 maanden. De nieren van een kind zijn namelijk nog niet volledig ontwikkeld op die leeftijd. Tevens wordt aan Olvarit geen conserveermiddel, of kunstmatige kleur-, geur-, of smaakstoffen toegevoegd, net zo min als suiker.


#4

Toen de Kruitvat met eigen merk fruithapjes kwam, kocht ik een keer een grootverpakking. Het scheelde me geld, dus vond ik dat Olvarit niet nodig was. Toen we goed gingen lezen, bleek inderdaad dat daar volgens mij 7 suikerklontjes inzaten per potje. Ik schrok me kapot. Ik heb toen die potjes half/half met vers fruit vermengd. Toch kwamen we er later achter dat het met Olvarit niet veel, of zelfs niks uitmaakte. Al die tijd had Joel dus zoveel suiker binnen gekregen via de potjes. Ik denk zelf niet dat het erg is. Wij vertrouwen ook op Olvarit. Ze hebben al zo lang ervaring en ik denk echt dat het goed is voor je kindje. Nu de tweede op komst is, denk ik er dus (nog) zo over en gaat deze uk gewoon met een maand of 4 a 5 weer Olvaritpotjes krijgen.
Groetjes, Mariëlle en Joël

Lilypie Tweede Ticker

Lilypie In verwachting Ticker


#5

Volgens mij voegt olvarit geen suiker toe maar gaat dit gewoon over de fruitsuikers die van nature al gewoon in fruit zitten. Kan niks geen kwaad dus!!! Lijkt me eerlijk gezegd paniek om niks zeg maar…als ik eerlijk ben

Groetjes, Els


#6

hoi els lijkt mij ook niet anders moeten ze het er op zetten wij hebben ook altijd potjes van olvarit gebruikt.
en je merkt het heus wel dat er suiker in zit,


#7

Klopt hoor, er zijn wel potjes met toegevoegd suiker (beberix als ik t me goed herinner) maar die smaken idd nog zoeter… Olvarit gooit wel door veel potjes appelsap als zoetmaker


#8

Ik had al eerder een reactie gegeven maar die heb ik verwijderd.
Ik was een beetje geschrokken van alle negatieve reacties en heb toen vvluchtig gereageerd. Begrijp mij goed ik wil dit alleen melden zodat jullie het lezen verder moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten wat jullie ermee doen!

Maar goed, mijn schoonmoeder heeft dit in het programma Keuringsdienst van Waarde gezien, dit is al ongeveer 3 weken geleden, en helaas stond de aflevering maar 10 dagen na het uitzenden nog online, dus deze is niet meer te bezichtiggen.
Er wordt wel op de site vermeld dat deze aflevering binnenkort weer op de site zal staan ( zodra dit zo is, zal ik de link vermelden ) en er wordt op het forum over gesproken.

Ook heb ik verschillende sites gezien waar over dit onderwerp wordt gesproken, maar helaas kan ik geen concrete informatie vinden. Als je bij Google suiker+babyvoeding intypt kom je verschillende dingen tegen.

Suiker heeft net zoals smaakversterkers (o.a. vechin) een verslavende werking.
Dit zorgt er dus voor dat de consument een product sneller zal kopen omdat het zo lekker smaakt. Dit is allemaal informatie die op het internet te vinden is, bijv op http://www.ergogenics.org/suikeroorlog.html en
http://www.candida.nl/suiker.html

Stella van Es


#9

Het kan misschien wel waar zijn maar ik vind het maar raar. Als er ergens een strenge controle op is is het wel op babyvoeding, en helemaal hier in Frankrijk. Iedereen en elke arts en apotheker die ik heb gesproken zeggen hetzelfde, er zit in samenwerking met kinderartsen en voedingsdeskundige jarenlange studie achter de samenstelling van de babypotjes. En het lijkt me sterk dat in Nederland dat anders is.
Afijn, het is uiteraard wel iets om naar te kijken, mocht het bij olvarit dus wel het geval zijn, misschien bij hen en/of bij de consumentenbond even informeren?

Anouschka en Émilie


#10

Ik heb zelf die aflevering nl ook met half oog bekeken maar het rare vind ik dat er geen enkel moment sprake was van toegevoegde suiker (als in kristalsuiker) maar meer van appelsap als suikertoevoeger etc… Ik vind t sowieso een raar programma, heb er een boel gezien omdat mn man t leuk vind maar ze mieren wel erg soms over rare dingen… (ja ehhhh geheugen kaduuk door hormonen dus geen voorbeeld, sorry) Maar goed, olvarit is echt VERPLICHT tot t zetten van toegevoegde kristalsuiker op de verpakking hoor, dus dat zit er simpelweg niet in. En fruitsuiker zit ook gewoon in vers fruit

Overigens gaf en geef ik zelf alleen vers fruit omdat ik vind dat daar een betere smaakontwikkeling door komt omdat in de potjes dus een vrij uniforme smaak zit juist door de toevoeging van appelsap ed.,…

Jammer dat je schrikt van gewoon wat tegengas. Moet kunnen hoor! Ik neem iig niet klakkeloos aan wat nutricia OF de keuringsdienst van waarde zegt

groetjes, Els


#11

Ja dat schrikken was idd stom, daarom heb ik de 1e reactie ook verwijderd
En het is idd allemaal een beetje vaag omdat het natuurlijk het woord van de voedingsmiddelen idustrie is tegen die van de keuringdienst van waarde enz…

Ik heb nl weer gehoord dat er geen verplichting is om de hoeveelheid suiker erop te vermelden, alleen dat er suiker in zit wel.

Ik heb ook wel vaker naar de Keuringsdienst van waarde gekeken, maar ik vond wel degelijk dat ze goede onderwerpen hebben!
Onderanderen de aflevering met de vechin een tijd geleden.
En natuurlijk worden ze dan keihard tegengesproken, want mensen die het programma zien zullen het product waarschijnlijk sneller laten staan!

Stella van Es


#12

lieve ouders,

Olvarit bevat wel suiker.
Dunsap wordt in grote verdampers ingedikt tot ongeveer een sap met 70% suiker is bereikt. Dit sap heet diksap en bevat ongeveer 70% suiker.
Als diksap 70% suiker bevat dan zit er ook suiker in olvarit.
Ik heb gebeld met olvarit en daar houden ze bij hoog en laag vol dat er in olvarit diksap zit als zoetmaker en geen suiker.
Diksap bestaat dus voor 70% uit suiker en bij verdere bewerking is het dus suiker.
Dit diksap komt van suikerbieten waar dus ook suiker van wordt gemaakt maar bestaat dus al voor 70% uit suiker.


#13

De verplichting bestaat om te melden dat er suiker is toegevoegt…
Niemand heeft het over diksap dat voor 70% uit suiker bestaat.
Erg slim van olvarit om dit op deze manier te omzeilen maar ook gemeen omdat er nu zoveel kinderen gewend raken aan suiker en problemen krijgen met hun gezondheid nu of in de toekomst


#14

Dat is niet waar, in diksap zitten geen suikers in, alleeen uit toegevoegde vruchten… ach nou ja…

Gr, trynke


#15

Diksap bestaat voor 70% uit suiker.IS EEN FEIT.
Waar wordt diksap van gemaakt? Suikerbieten juist.
Waar wordt suiker van gemaakt??? Suikerbieten juist.
Wat is het verschil??

En wat is het verschil van suikers uit vruchten of suikerbieten?
ER iS GEEN VERSCHIL:

Suiker kan uit iedere plant, uit ieder levend wezen geïsoleerd worden; economisch gezien zijn alleen suikerrijke planten interessant zoals suikerbiet en suikerriet. Die vormen geen glucose maar wel saccharose, veel zoeter, die gezuiverd verhandeld wordt als de gewone fabriekssuiker. De zgn. druivesuiker (glucose) komt helemaal niet van druiven, dat zou veel te duur zijn. Maiszetmeel of aardappelzetmeel wordt gesplitst tot glucose en komt zo als “druivesuiker” in de handel. Sinds enkele jaren is er ook vruchtensuiker (fructose) als stroop of in kristalvorm te verkrijgen. Die is zoeter dan glucose, wordt door het organisme gemakkelijker verwerkt en is daarom voor diabetici beter geschikt. Maar ook deze suiker wordt niet uit vruchten gewonnen. De producent is niet verplicht om dit aan te geven, omdat men ervan uitgaat dat alleen de chemische samenstelling telt en die is bij al deze suikers identiek; maar voor de verbruiker, die dat niet weet is het misleidend, hij weet niet dat de verschillende benamingen niets met druiven of vruchten te maken hebben, maar alleen een bepaalde chemische substantie aanduiden.


#16

Proet het verschil tussen je eigen gemaakte prakjes en de prakjes van olvarit…welke is zoeter??
Denken jullie nu echt dat ze allemaal fruit gaan bewerken om er suiker uit te halen??
Hoeveel zou je dan wel niet betalen voor je potje olvarit?
Denk na mensen.


#17

nou dan zijn er toch nog mensen in deze wereld die hun verstand dus wel gebruiken ROn!


#18

Hallo,

Het is wel zo dat er in Olvarit suikers zitten. Bij mijn weten enkel natuurlijke, maar ik ga er mijn hand niet voor in het vuur steken. De hoeveelheid suiker is zeker wel GEEN 7 klontjes per potje. Onze baby’tjes zouden 48 u wakker zijn en met hun energie geen blijf weten! Vergelijk maar met een peuter die 's avonds een glas cola drinkt, die wordt ook heel actief. Maar het is ook zo dat er op geen enkele voeding zo een strenge controle bestaat als op babyvoeding. Dus als je Olvarit potjes geeft, geen nood, ze zijn heus niet slecht en bevatten alle dingen die je baby nodig heeft. Maar iedereen met gezond verstand weet dat vers gemaakt altijd beter is. Een Olvarit potje kan je tot 3 jaar in de kast houden, probeer dit maar eens met verse voeding Het is dus logisch dat er ergens stoffen aan toegevoegd zijn die ervoor zorgen dat de goede bewaring gewaarborgd blijft. Net zo met het poeder voor het maken van flesvoeding. Maar het enige alternatief is verse koemelk, en dat kunnen de meeste kindjes tot 1 jaar niet verdragen…

Net zoals in Olvarit en poedermelk zitten in zoveel baby en peuter voedingen stoffen die de goede groei stimuleren. Maar soms krijgen onze kindjes een overdaad aan deze stoffen omdat ze OVERAL inzitten. Ik zou zelf zoveel mogelijk vers proberen te doen, maar nogmaals, het is geen schande om potjes te gebruiken. Ze zijn echt niet slecht!

Groetjes,

Tamara


#19

nee niet slecht nee…ze zijn ook niet gezond.
Waarom denk je dat er zo’n toename is van ouderdomsdiabetes onder kinderen??
in sommige landen een explosie zelfs.
Suiker is net als zout goedkoop te produceren en leverd gigantische winsten op.
Daarom zit het in bijna alle bewerkte producten…ook daar waar het niet echt nodig is.
Kinderen raken van jongs af aan als het ware verslaafd aan zoet.
Net zoals je aan zout gewend raakt kun je ook aan zoet gewend raken d.w.z. je ontwikkelt een behoefte naar zoetigheid.
Denk ook maar niet dat al die toevoegingen m.b.t. de houdbaarheid e.d. gezond zijn…als je het zo lang kan bewaren zegt dat wat over de toevoegingen uiteraard.


#20

ik ben vroeger ook groot gebracht met olvarit.
En leef nog steeds hoor en heb er niks van over gehouden.
Olvarit bestaad al zollang zal echt wel goed zijn.
kan me er echt niet druk om maken.
vers is inderdaad beter maar potjes zijn erg makkelijk nu ze nog niet veel eet.

groetjes gytha