en ik nam mee....

Omdat er vaak onduidelijkheid bestaat over wat wél en wat niét kan op Ikkeben hebben we één en ander samengevat.


Op mijn 17e kwam ik erachter dat ik zwanger was. Lees maar gauw het verhaal, dan zul je zien dat niets onmogelijk is!

Liefs ellen


Op de verjaardag van haar zus Sofie op 16 juni 2010 is geboren onze prachtige Emily.


Brumtaart voor Kaspers 2e verjaardag

Het was weer reuze gezellig! Wat hebben wij ons prima vermaakt.

Hallo tienermoeders,

Ik ben een onderzoek begonnen over aangeboden tienermoederzorg versus
gewensde tienermoederzorg.

Sofie en Victor denken dat ik een foto van ze wil maken maar ondertussen film ik ze.

Mooie foto's van Sofie van 0 tot bijna 7 maanden

Welkom bezoeker!

Ikkeben:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
zeep
(November 23, 2001)
deze tip las ik ergens
Het schijnt dat spruw doodgaat in een zuur milieu, en dat je je borsten het beste met lactacyd zeep kunt wassen ( de wastablet niet de gel) want dan ben je eerder van je spruw af
Spruw Sje - (14 August 2005, 21:23)

Spruw wordt veroorzaakt door een schimmel. Deze schimmel draag je altijd bij je in een soort van slapende vorm. Je krijgt hem dus nooit helemaal weg want hij hoort bij je lichaam. Maar je hoeft er geen last van de krijgen. Maar als de situatie in je huid verandert, kan de schimmel als het ware wakker worden en zijn werk gaan doen.

Je huidsituatie kan bijvoorbeeld veranderen doordat de zuurgraad verandert of doordat je weerstand een poosje wat minder goed is. Dus wassen met zeep zal niet helpen om die schimmel te lijf te gaan, je geeft de schimmel alleen maar meer kans.

Lactacyd zeep zal waarschijnlijk huidneutraal zijn, je huidsituatie dus weer normaal maken, en de schimmel weer in slaap laten sukkelen. Dan lijkt hij dus weg.

Als je echt de infectie goed te lijf wilt gaan, dan is er op natuurlijke basis Molkosan (drogist) of het geneesmiddel Daktarin orale gel (in overleg met en op recept van de huisarts).

Smeer met een steriel gaasje zowel je tepels als het mondje van de baby in voor en na elke voeding en je zou al binnen een dag verbetering moeten zien/merken.

Maar let op! Op een gegeven moment lijkt de infectie weg en ben je geneigd te stoppen met de behandeling. Maar schijn bedriegt, want "onderhuids" zit de infectie nog wel degelijk. Om alles echt helemaal weg te krijgen, nog een weekje doorgaan met de behandeling.

Verder: bij elke voeding schone zoogkompressen en elke dag schone voedings-BH.

Toen ons dochtertje een week oud was, bleek ze spruw te hebben en ik ben op bovenstaande manier te werk gegaan. Werkte perfect!


RE: Spruw Els van Dijk (16 August 2005, 09:27)

Lactacyd is zuur (zit melkzuur in, net als in molkosan) Daarom helpt t. Overigens is t t beste om jezelf en de baby te behandelen met daktarin (gel) Bij mij was t snel over gelukkig

 

Vergeet niet te wassen op 60 graden trouwens, anders dood je de schimmel niet

 

Groetjes, Els

 


1-2