en ik nam mee....

Omdat er vaak onduidelijkheid bestaat over wat wél en wat niét kan op Ikkeben hebben we één en ander samengevat.


Op mijn 17e kwam ik erachter dat ik zwanger was. Lees maar gauw het verhaal, dan zul je zien dat niets onmogelijk is!

Liefs ellen


Op de verjaardag van haar zus Sofie op 16 juni 2010 is geboren onze prachtige Emily.


Brumtaart voor Kaspers 2e verjaardag

Het was weer reuze gezellig! Wat hebben wij ons prima vermaakt.

Hallo tienermoeders,

Ik ben een onderzoek begonnen over aangeboden tienermoederzorg versus
gewensde tienermoederzorg.

Sofie en Victor denken dat ik een foto van ze wil maken maar ondertussen film ik ze.

Mooie foto's van Sofie van 0 tot bijna 7 maanden

Welkom bezoeker!

Ikkeben:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
Toestand gescheiden Siamese tweeling stabiel
(October 14, 2003)
DALLAS - De toestand van de Egyptische Siamese tweeling die zondag gescheiden werd, was maandagochtend stabiel. "De jongens zijn medisch gezien stabiel. We zijn nog steeds bezig met het sluiten van de hoofdhuid", zei neurochirurg Kenneth Shapiro van het Children's Medical Center in Dallas tegen de nieuwszender CNN.

De artsen zijn van plan de twee tweejarige jongetjes een aantal dagen in een kunstmatig coma te houden. Dat zou het herstel gunstig beÔnvloeden.

Niet alle gevaar is geweken, hoewel de operatie een succes is. Het risico dat zich bloedpropjes in de hersenen vormen, waardoor een of beide kinderen schade kan oplopen, is nog aanwezig, zei dr. Bradley Wepin, die de zorg voor de kinderen na de operatie coŲrdineert.

Ook is het mogelijk dat de hersenen als gevolg van de langdurige operatie zwellingen gaan vertonen en dat vocht gaat weglekken uit het ruggenmerg. Bovendien maken de artsen zich ook zorgen over de eventuele gevolgen van het feit dat de schedels van de jongetjes zo lang open zijn geweest. Kritiekste punt is de vraag of de wonden goed genezen.

Hersenen

Pas na enige tijd wordt duidelijk of een of beide kinderen schade aan de hersenen hebben opgelopen als gevolg van de moeizame scheiding van de linkerhersenhelft van Mohammed van de rechterhelft van die van Ahmed.

Operatie

Aan de operatie is een jaar van voorbereidingen voorafgegaan. Bij beide jongetjes werd de huid van een dijbeen met behulp van een onderhuidse ballon opgerekt, om extra huid te 'creŽren', die gebruikt kon worden om de operatiewonden te dichten. Er is nog geen poging gedaan de schedel van de kinderen te dichten. Dat komt later. De kinderen zullen de komenden jaren nog een aantal operaties moeten ondergaan om hun hoofd een zo normaal mogelijk aanzien te geven.

Bloedvaten

In totaal moesten meer dan honderd bloedvaten worden omgeleid. Het grootste risico was een onderbreking van de bloedtoevoer. De ingreep vindt plaats op een speciaal ontworpen operatietafel die na het scheiden van de tweeling in tweeŽn kon worden gedeeld.

Nu.nl