en ik nam mee....

Omdat er vaak onduidelijkheid bestaat over wat wél en wat niét kan op Ikkeben hebben we één en ander samengevat.


Op mijn 17e kwam ik erachter dat ik zwanger was. Lees maar gauw het verhaal, dan zul je zien dat niets onmogelijk is!

Liefs ellen


Op de verjaardag van haar zus Sofie op 16 juni 2010 is geboren onze prachtige Emily.


Brumtaart voor Kaspers 2e verjaardag

Het was weer reuze gezellig! Wat hebben wij ons prima vermaakt.

Hallo tienermoeders,

Ik ben een onderzoek begonnen over aangeboden tienermoederzorg versus
gewensde tienermoederzorg.

Sofie en Victor denken dat ik een foto van ze wil maken maar ondertussen film ik ze.

Mooie foto's van Sofie van 0 tot bijna 7 maanden

Welkom bezoeker!

Ikkeben:
Wachtwoord:
Wachtwoord opslaan?
Wachtwoord vergeten?
'ADHD-kinderen soms gebaat bij andere voeding'
(December 8, 2001)
WEESP - Volgens enkele recente onderzoeken is het verband tussen ADHD en voeding belangrijker dan tot dusver gedacht werd. ADHD is een gedragsstoornis met als kenmerken concentratiestoornissen en/of hyperactiviteit.
Ouders dachten vaak al in die richting, maar de huidige stand van zaken in psychiatrisch onderzoek wijst voeding niet als oorzaak aan. In Washington maakte dr. Joseph Bellanti, werkzaam bij de afdeling Immunologie van het Georgetown Medisch Centrum, onlangs de resultaten bekend van een kleine studie naar het vefband tussen voedselallergie en ADHD. Hij vond dat kinderen met ADHD zeven keer vaker last hebben van voedselallergieŽn dan andere kinderen.

,,Het vermoeden bestaat daarom dat voedselallergie een rol zou kunnen spelen bij het ontstaan van ADHD'', aldus Bellanti. ,,Verder onderzoek is echter nodig.''

Allergisch
Bellanti en zijn team deden bij zeventien kinderen tussen de zeven en tien jaar oud, die eerder al de diagnose ADHD gekregen hadden, gevoeligheidstesten voor voedselallergieŽn. Van hen reageerde ruim de helft (56 procent) positief op de test (ze toonden zich dus allergisch voor bepaalde - stoffen in - voedingsmiddelen). Bij een groep 'normale' kinderen, die dus niet de diagnose ADHD hebben, zou dat percentage tussen de zes en acht liggen. Op de vraag of de kinderen in het verleden ook al spontaan allergische reacties op bepaalde voedingsmiddelen vertoond hadden, reageerden bijna een kwart (23 procent) van de ouders ook bevestigend.


Een woordvoerder van de Amerikaanse Academie voor Kind- en Adolesecnten Psychiatrie relativeert de uitkomsten van de studie, omdat het om slechts een kleine groep kinderen ging en de uitkomsten ook niet stroken met ander onderzoek rond ADHD. Dat onderzoek denkt bij de oorzaak aan een (aangeboren) stoornis van de hersenfunctie. ,,Voor de ouders van deze kinderen kunnen de uitkomsten interessant zijn, maar ze geven geen definitief uitsluitsel'', aldus woordvoerder dr. David Fassler. ,,De algemene stand van zaken in het onderzoek naar ADHD wijst niet in richting van voedselallergie als oorzaak. Maar dat gezegd zijnde, kan een kind ook reacties vertonen op bepaalde voedingsmiddelen. Een kind kan bijvoorbeeld best geÔrriteerd raken na het eten van bepaald voedsel.''

Voeding verwerken
In Nederland bracht het OnderzoeksCentrum voor Hyperactiviteit en ADHD in Middelburg onlangs ook gegevens naar buiten over het verband tussen ADHD en voedingspatroon. Bij meer dan zestig procent van de kinderen met de hyperactieve stoornis zouden de klachten ,,opmerkelijk'' verminderen als ze een aangepast dieet volgen. Veertig kinderen hielden zich drie weken lang aan een zeer streng dieet, waarin onder meer kleur- en smaakstoffen, sinaasappels, noten, melk en eieren taboe waren. Het onderzoek, dat overigens nog gepubliceerd moet worden, is gesubsidieerd door de Stichting Kinderpostzegels. Onderzoekster drs. Lidy Pelsser onderschrijft de conclusies over een aangeboren verstoring van de hersenfunctie als oorzaak, maar ze vindt daarnaast dat de studie aantoont dat ,,juist deze groep in grote mate goed tot zeer goed reageert op een aangepast voedingspatroon. Het heeft er alle schijn van dat ADHD-patiŽntjes bepaalde voedingsmiddelen niet goed kunnen verwerken, wat een, biochemisch, negatief effect kan hebben op de zogenaamde neurotransmitters. dat zijn 'boodschapperdeeltjes' die onder meer het gedrag aansturen.''(8 december 2001)

Bron nederlands-dagblad